ȘCOALA TRECE, ȘTIINȚA RĂMÂNE. DONEAZĂ, ȘTIINȚESCU DUBLEAZĂ!
august 24, 2021

Deschidem ediția Științescu 3.0, un program susținut prin Fondul Științescu Galați care finanțează proiecte educaționale ce propun o abordare de învățare multidisciplinară și aplicată a științelor. Prin acest program, Fundația Comunitară Galați oferă copiilor și tinerilor din clasele 0 – 12 din Galați oportunitatea de a descoperi, dezvolta și promova abilitățile și potențialul lor natural.

Unul dintre pilonii principali ai programului Ştiinţescu este sustenabilitatea. De aceea, în această ediție, am selectat trei dintre inițiativele ediției 2.0, cu un puternic potențial de scalare și sustenabilitate, care vor da startul primei etape Științescu 3.0 printr-o campanie de strângere de fonduri pe platforma https://galati.stiintescu.ro/editia-3-0/

Despre cele trei proiecte Științescu Galați 3.1

EcoSera – Au construit o eoliană care alimentează curtea liceului cu energie regenerabilă, au creat de la zero jucării automatizate în cadrul clubului de robotică, iar acum, elevii de la Liceul cu Program Sportiv vor construi o seră automatizată.

Îmblânzirea STEM – Au descoperit meteorologia în curtea școlii, au învățat cu ajutorul ozoboților noțiuni din zece materii diferite, au redat fenomene științifice cu ajutorul teatrului japonez kamishabi, iar acum vor să creeze spații smart, automatizate, în școala lor.

Smart Farm – Au învățat să programeze, să proiecteze și să printeze 3D, pentru a realiza macheta unui cartier verde în care să se locuiască smart, cu infrastructură economică și ecologică. Iar acum vor să realizeze un complex agricol cu o fermă zootehnică, parțial robotizat.

Cum, unde și cât poți dona?

Comunitatea locală se poate implica direct în susținerea unei educații alternative pentru elevii din Galați. Cei care vor să ajute la strângerea de fonduri pentru proiectele pe care doresc să le susțină, pot afla mai multe despre cele trei inițiative pe platforma dedicată acestei prime etape ale Științescu 3.0., deschisă pentru donații până la data de 30 septembrie.

Susținătorii individuali ai celor trei proiecte pot dona printr-un simplu click, folosind butonul “DONEAZĂ”, regăsit pe pagina dedicată fiecărui proiect. Sumele donate pot fi fixe: de ex: 80 lei, 100 lei, 200 lei sau orice altă sumă dorită, donatorii completând un formular (angajament de plată). Contribuțiile vor fi realizate direct către Fundația Comunitară Galați, prin plata cu cardul pe platforma securizată euplatesc.eu, transfer bancar sau contract de sponsorizare, în cazul persoanelor juridice.

Pentru a strânge sumele necesare finanțării celor trei proiecte, dar și pentru inițiativele care vor alcătui restul Fondului Științescu 3.0, fiecare leu donat prin implicarea comunității va fi dublat de partenerul nostru RAF (Romanian-American Foundation), în limita a 10.000 de dolari.

Poți afla care este obiectivul financiar minim pentru fiecare proiect înscris, pe platforma Științescu Galați.

Costurile de organizare și comunicare a programului vor fi acoperite de către Fundația Comunitară Galați, exclusiv cu sprijinul comunității locale, prin campania de strângere de fonduri, prin reținerea unui procent din totalul strâns pentru fiecare proiect: 10% pentru sumele strânse din partea donatorilor individuali, respectiv 15% din donațiile persoane juridice.

Fondurile strânse vor fi direcționate de către Fundația Comunitară Galați către organizațiile sau grupurile de inițiativă participante, care și-au înscris proiectele, pe baza unui contract de finanțare nerambursabil. Finanțările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat cu fiecare proiect în parte.

Despre ȘTIINȚESCU

Științescu se întâmplă în 13 regiuni din țară prin rețeaua fundațiilor comunitare din Galați, București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Tg-Mureș, Bacău, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Timișoara și crește în fiecare, de mai bine de 5 ani, în resurse, impact și vizibilitate. Programul își propune să găsească și să susțină soluții educaționale inovatoare care să aducă inspirație în predarea disciplinelor științifice şi care să le facă mai atractive. Proiectele finanțate sunt calitative și diverse, interdisciplinare, practice, dezvoltă abilități de colaborare și dezvoltare personală. Științescu încurajează filantropia și voluntariatul și creează în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri, parteneri locali și oameni de acțiune, determinând o schimbare în modul de învățare/predare a științelor pentru elevi. Mai multe despre program AICI.