19 aprilie 2019
Cercul Științiștilor și consultare pentru noul apel
Fundația Comunitară Galați va organiza o întâlnire cu toți beneficiarii Științescu ai ediției 1, împreună cu alți pasionați pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor și instituțiilor de învățământ pentru a face un schimb de experiențe despre desfășurarea lui Științescu. Va fi prezentată prima variantă a ghidului de finanțare, iar beneficiarii și potențialii beneficiari sunt invitați să-l îmbunătățească. Orice propuneri, curiozități sau sugestii vor putea fi adresate în sesiunea de întrebări și răspunsuri.  
24 mai
Lansare Științescu 2.0
Evenimentul de lansare invită beneficiarii Științescu, împreună cu comunitatea care împărtășește dragostea pentru științe să-l cunoască pe noul Științescu, un apel de proiecte care finanțează inițiativele creative de educație non-formală, experimentală, inovative, creative, care promovează  implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități. Va fi anunțat bugetul fondului și va prezentat ghidul de finanțare în forma sa finală. Potențialii beneficiari pot discuta deschis despre procesul de aplicare și jurizare cu membrii Fundației, specialiști și juriul care va fi prezent la eveniment.
24 mai - 8 iunie
Trimitere scrisori de intenție
Scrisorile de intenție care detaliază ideea proiectului se depun până în data de  08 iunie și se vor trimite pe adresa stiintescugl@fundatiacomunitaragalati.ro  
9 iunie - 15 iunie
Evaluarea scrisorilor de intenție
Juriul va evalua ideile de proiect înscrise și va invita ideile de proiect potențiale să își înscrie proiectul în aplicația completă.
17 iunie - 31 iulie
Înscrierea proiectelor
În perioada dintre evenimentul de lansare și termenul limită pentru depunerea proiectelor (31 iulie 2019), echipa Fundaţiei Comunitare Galați va organiza consultări săptămânale (va fi stabilită ziua ulterior) cu organizațiile, profesorii și echipele care vor să depună aplicații. În acest fel vrem să ajutăm aplicanţii, mai ales pe cei care au mai puţină experienţă cu astfel de programe de finanţare, să propună proiecte cât mai interesante, cât mai inovative şi mai ales fezabile. Vom sta împreună la discuţii, vă vom explica orice nelămurire legată de procesul de aplicare şi vă vom pune în legătură cu oameni resursă şi spaţii unde se pot desfăşura activităţile din cadrul proiectelor.
1 august - 9 septembrie
Evaluare și selecția proiectelor
10 - 30 septembrie
Contractarea proiectelor
1 oct. 2019 - 30 mai 2020
Implementarea proiectelor
1 - 15 iunie 2020
Raportare
1 iunie 2020
Eveniment final
Toți beneficiarii Științescu vor sărbători rezultatele proiectelor sale, elevii și beneficiarii vor fi invitați să facă demonstrații sau prezentări ale proiectelor în cadrul unui ”Târg Științescu”. Mentori, pasionați ai științelor, donatori și susținători vor sărbători alături de echipa Fundației Comunitare Galați încheierea cu succes a ediției a doua Științescu.

Ce căutăm?

Căutăm proiecte creative, inovative, interdisciplinare și prin care pasiunea pentru educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică) să devină „contagioasă”. Proiecte prin care elevii să se implice activ, să înțeleagă modul în care științele exacte au aplicare în viața lor de fiecare zi.

 

Încurajăm învățarea care se produce natural, care pleacă de la practică și joacă, către teorie, și care formează abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim.   Credem că educația nu se restrânge doar la instituțiile educaționale clasice (școli, licee, universități), ci trebuie să fie o preocupare a întregii comunități. Oricine e pasionat de STEAM poate deveni un educator, finanțat de Științescu.

 

Fundația Comunitară Galați oferă granturi (finanțări nerambursabile) aplicanților Științescu. În afară de finanțare, oferim celor care derulează proiecte, instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Membrii echipei FCG oferă suport aplicanților pentru comunicare și management de proiect, atât în faza de pregătire a proiectelor, cât și în perioada de implementare.

 

Fondul disponibil în prima ediție Științescu a fost de 78.958 RON din care s-au finanțat 9 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de aplicanți.

 

Ce cheltuieli acoperim ?

  • Achiziții de echipamente, tehnologii, instrumente, material didactic
  • Achiziții de licențe software și servicii educaționale online
  • Consumabile: hârtie, toner, flipchart
  • Producție de materiale didactice
  • Multiplicare și distribuire de materiale educaționale tipărite
  • Cheltuieli de cazare, transport, masă
  • Cheltuieli legate de evenimente
  • Cheltuieli legate de curier
  • Cheltuieli de comunicare și promovare: design, foto, site, blog, etc.

Cheltuielile pentru achiziția de echipamente, tehnologii și materiale didactice pentru dotarea

laboratoarelor, bibliotecilor sau a altor spații educaționale, sunt eligibile numai dacă proiectul include o componentă principală educațională bazată pe implicarea activă a elevilor.

 

Te invităm să rămâi în contact și să ne urmărești pe Facebook. În curând revenim cu detalii despre procesul de selecție și ghidul aplicantului.

Felicitări! Dacă ești aici înseamnă că ești real interesat de a aplica la Științescu Ediția a II-a. Te invităm să rămâi în contact și să ne urmărești pe Facebook. În curând revenim cu detalii despre procesul de selecție și formularul de aplicație.