Termenii și condițiile campaniei Științescu Galați 3.1

Cadrul general de desfășurare a Programului Științescu 3.0

Prin Fondul Științescu Galați, Fundația Comunitară Galați dorește să ofere oportunitatea copiilor și tinerilor din clasele 0 – 12 din Galați să descopere, să dezvolte și să promoveze abilitățile și potențialul lor natural prin finanțarea de proiecte educaționale care propun o abordare de învățare multidisciplinară și aplicată a științelor.

Obiectivele strategice ale Fondului Științescu la Galați sunt:

  • Să pilotăm soluții educaționale inovatoare, creând resurse suplimentare în comunitate pentru inspirație şi creșterea factorului atractivitate în învățare prin finanțarea unor proiecte calitative și diverse, interdisciplinare, practice care dezvoltă abilități de colaborare și dezvoltare personală.
  • Să încurajăm filantropia și voluntariatul și să aducem la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri, parteneri locali și oameni de acțiune.
  • Să determinăm o schimbare în modul de învățare/predare a științelor pentru elevi.

ȘTIINȚESCU  se întâmplă în 13 regiuni din țară prin rețeaua fundațiilor comunitare din Galați, București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Tg-Mureș, Bacău, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Timișoara și crește în fiecare, de mai bine de 5 ani, în resurse, impact și vizibilitate. Mai multe despre program AICI.

Despre cele trei proiecte înscrise pe platforma de donații

Unul dintre pilonii principali ai programului Ştiinţescu este sustenabilitatea. De aceea, în această ediție, am selectat trei dintre inițiativele ediției 2.0, cu un puternic potențial de scalare și sustenabilitate, care vor da start-ul primei etape ale Științescu 3.0, printr-o campanie de strângere de fonduri pe platforma noastră. Această componentă a fondului o vom numi Științescu Galați 3.1.

Detalii proiecte Științescu Galați 3.1:

EcoSera – Au construit o eoliană care alimentează curtea liceului cu energie regenerabilă, au creat de la zero jucării automatizate în cadrul clubului de robotică, iar acum, elevii de la Liceul cu Program Sportiv vor construi o seră automatizată.

Îmblânzirea STEAM – Au descoperit meteorologia în curtea școlii, au învățat cu ajutorul ozoboților noțiuni din zece materii diferite, au redat fenomene științifice cu ajutorul teatrului japonez kamishabi, iar acum vor să creeze spații smart, automatizate, în școala lor.

Smart Farm – Au învățat să programeze, să proiecteze și să printeze 3D, pentru a realiza macheta unui cartier verde în care să se locuiască smart, cu infrastructură economică și ecologică. Iar acum vor să realizeze un complex agricol cu o fermă zootehnică, parțial robotizat.

Pentru a strânge sumele necesare finanțării celor trei proiecte, dar și pentru inițiativele care vor alcătui restul Fondului Științescu 3.0, fiecare leu donat prin implicarea comunității va fi dublat de partenerul nostru RAF (Romanian-American Foundation), în limita a 10.000 de dolari. Costurile de operare și comunicare a programului vor fi acoperite de către Fundația Comunitară Galați,  exclusiv cu sprijinul comunității locale, prin campania de strângere de fonduri. Componenta a doua a Fondului Științescu – Științescu Galați 3.2, va fi finalizată și anunțată la începutul anului 2022.

Mecanismul platformă galati.stiintescu.ro

Cum, unde și cât poți dona

Membrii comunității locale care vor să se implice și să ajute la strângerea de fonduri pentru proiectele pe care doresc să le susțină, pot afla mai multe despre cele trei inițiative pe platforma dedicată acestei prime etape ale Științescu 3.0., deschisă pentru donații până la data de 30 septembrie.

Susținătorii individuali ai celor trei proiecte pot dona printr-un simplu click, folosind butonul “DONEAZĂ”, regăsit pe pagina dedicată fiecărui proiect. Sumele donate pot fi fixe: de ex: 80 lei, 100 lei, 200 lei sau orice altă sumă dorită, donatorii completând un formular (angajament de plată). Contribuțiile vor fi realizate direct către Fundația Comunitară Galați, prin modalitățile de plată menționate la punctul 3.

Fondurile strânse vor fi direcționate de către Fundația Comunitară Galați către organizațiile sau grupurile de inițiativă participante, care și-au înscris proiectele, pe baza unui contract de finanțare nerambursabil. Finanțările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat cu fiecare proiect în parte.

Fundația Comunitară Galați va reține un procent din totalul strâns pentru fiecare proiect, pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a proiectului. Procentul este de 10% pentru sumele strânse pentru fiecare proiect înscris din partea donatorilor individuali și 15% pentru donatorii persoane juridice.

Obiectivul financiar minim pentru fiecare proiect înscris este afișat pe platforma dedicată.

Modalități de plată pentru donatori/sponsori

  1. Plată securizată, cu card bancar, prin platforma euplatesc.ro
  2. Prin transfer bancar, selectând plata din meniul donează al fiecărui proiect.
    Date Fiscale:
    Fundația Comunitară Galați
    CIF: 35152184
    IBAN: RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001
    BCR – Sucursala Galați
  3. Prin contract de sponsorizare (persoane juridice). În urma completării informațiilor din formularul de plată, persoana juridică va fi contactată de un reprezentant al FCG.