DESPRE PROGRAM

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care susține dezvoltarea pasiunii pentru științe și tehnologie în rândul copiilor și tinerilor din clasele 0-12, din județul Galați.

 

Profil de aplicant Științescu:

 

Finanțăm proiecte inovatoare care pun reflectorul pe educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) într-un mod atractiv, prin experiență, și care pregătesc generațiile tinere pentru schimbările rapide de fiecare zi și de pe piața forței muncă.

 

Ne dorim ca proiectele susținute din Fondul Științescu să ajute tinerii și copiii să înțeleagă modul în care științele exacte au aplicare în viața lor obișnuită. Încurajăm învățarea care se produce natural, care pleacă de la practică și joacă, către teorie.   

 

Credem că educația nu se restrânge doar la instituțiile educaționale clasice (școli, licee, universități), ci trebuie să fie o preocupare a întregii comunități. Oricine e pasionat de STEAM poate deveni un educator finanțat de Științescu.

 

Fundația Comunitară Galați oferă granturi (finanțări nerambursabile) aplicanților Științescu. În afară de finanțare, oferim celor care derulează proiecte  instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Membrii echipei FCG oferă suport aplicanților pentru comunicare și management de proiect, atât în faza de pregătire a proiectelor, cât și în perioada de implementare.

 

Fondul disponibil în prima ediție Științescu a fost de  78.958 RON, din care s-au finanțat 9 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de aplicanți.

 

Profil de finanțator Științescu:

În Galați fondul Științescu este implementat de Fundația Comunitară Galați, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR, cu susținerea donatorilor locali: ArcelorMittal, Damen Shipyards și Electric Navinstal.

 

Fondul este realizat de către Fundația Comunitară Galați împreună cu partenerii locali.  Granturile sunt acordate educatorilor, organizațiilor neguvernamentale, grupurilor de inițiativă, persoanelor fizice, studenților, pentru inițiative locale inovative, destinate educației în domeniul științelor. Sunt finanțate în primul rând proiecte care vizează creșterea interesului elevilor pentru științele exacte și care au că temă centrală implicarea activă a elevilor.

 

Fundația Comunitară Galați mobilizează resurse financiare locale de la donatori individuali sau companii. La prima ediție sumele atrase din comunitate au fost dublate de RAF printr-un grant.

 

Științescu național

Științescu se întâmplă în 13 regiuni din țară prin rețeaua fundațiilor comunitare din București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Tg-Mureș, Bacău, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Timișoara și crește în fiecare, de mai bine de 5 ani, în resurse, impact și vizibilitate.