Fundația Comunitară Galați finanțează educația non-formală cu peste 20.000 de lei
noiembrie 16, 2021

Trei proiecte de educație non-formală incluse în prima etapă a ediției locale Științescu 3.0 vor scoate elevii din Galați din rutina orelor de la școală și le vor arăta fața cool a științelor. Experimentând, ei vor descoperi cum funcționează tehnologia modernă și cum le poate ea îmbunătăți calitatea vieții de zi cu zi. Banii pentru implementare, peste 20.000 de lei, vin din campania de strângere de fonduri încheiată cu succes și gestionată de Fundația Comunitară Galați (FCG), coordonatorul la nivel local al Fondului Științescu.

  • Prin proiectul EcoSera elevii de la Liceul cu Program Sportiv vor implementa în curtea liceului o seră ecologică automatizată. Bugetul lor: 7165 lei.
  • În cadrul proiectul Îmblânzirea STEAM, elevii de la “Grigore Moisil”vor construi dispozitive smart pentru școala lor, în cadrul atelierelor de programare și robotică. Bugetul lor: 6000 lei.
  • Prin proiectul Smart Farm, elevii de la Liceul „Mircea Eliade” vor realiza, sub formă de machetă, un complex agricol cu o fermă zootehnică parțial robotizată. Bugetul lor: 7000 de lei

CINE PARTICIPĂ LA PROIECTE : 665 de elevi de gimnaziu și liceu vor fi implicați în activitățile propuse de cele trei grupuri de inițiativă participante: Robotica LPS, Grupul de inițiativă al Liceului cu Program Sportiv, Grupul de inițiativă al Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” și Grupul de inițiativă Robo_Stars, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Galați.

„Ediția Științescu 3.0 a trecut printr-un proces de re-design. Atât pandemia, cât și potențialul pe care l-am descoperit în inițiatorii din Științescu 2.0 ne-au relevat câteva concluzii importante despre cum va arăta noua ediție. Am identificat, astfel, unul dintre pilonii principali ai acesteia – sustenabilitatea. De aceea, pentru prima etapă a programului am selectat trei dintre inițiativele ediției 2.0, cu un puternic potențial de scalare și sustenabilitate, care oferă elevilor oportunitatea de a învăța cu pasiune științele exacte.” spune Irina Șerban Atanasiu, Grant Manager, FCG

CINE SPRIJINĂ PROIECTELE: Finanțarea, în valoare totală de 20.165 lei,  este asigurată prin Fondul Științescu, un program al Fundației Comunitare Galați pentru care au făcut donații următoarele companii locale: SC. ANGC General Finserv SRL, Criomec SA., SC. Atria Concept SRL, Autogara Metropoli SRL, Alewijnse Marine Galați SA și SC Saber Services SRL, dar și zeci de donatori individuali.

Suma strânsă pe plan local a fost dublată prin contribuția Romanian-American Foundation, partenerul principal al programului Științescu la nivel național, care dorește să stimuleze astfel inițiativele locale care sprijină educația științifică.

Campania de strângere de fonduri pentru proiectele Știintescu 3.1 ne-a demonstrat încă o dată puterea comunității. Cele trei grupuri de inițiativă au făcut tot ce le-a stat în putere să promoveze importanța proiectelor și, alături de echipa FCG, au reușit să mobilizeze zeci de susținători – donatori individuali, dar și companii locale – care au dorit să se implice în susținerea educației alternative în orașul nostru. Pentru noi, este încă un pas mai aproape de misiunea Fundației – cea de a mobiliza resursele comunității în folosul nevoilor acesteia” spune Liliana Cristea, Director Executiv, FCG.

Odată cu startul implementării proiectelor din prima etapă Științescu 3.0, deschidem  campania de fundraising pentru Fondul Științescu 3.2, care va finanța noi proiecte în cea de-a doua etapă a ediției. Aceasta aduce o componentă inedită în cadrul programului Științescu Galați.

Urmăriți implementarea proiectelor Științescu 3.0 pe pagina de Facebook Știintescu Galați și pe www.galati.stiintescu.ro.

Despre ȘTIINȚESCU

Științescu se întâmplă în 13 regiuni din țară prin rețeaua fundațiilor comunitare din Galați, București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Tg-Mureș, Bacău, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Timișoara și crește în fiecare, de mai bine de 5 ani, în resurse, impact și vizibilitate. Programul își propune să găsească și să susțină soluții educaționale inovatoare care să aducă inspirație în predarea disciplinelor științifice şi care să le facă mai atractive. Proiectele finanțate sunt calitative și diverse, interdisciplinare, practice, dezvoltă abilități de colaborare și dezvoltare personală. Științescu încurajează filantropia și voluntariatul și creează în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri, parteneri locali și oameni de acțiune, determinând o schimbare în modul de învățare/predare a științelor pentru elevi. Mai multe despre program AICI.

Despre Fundația Comunitară Galați

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a transforma orașul din casă, în acasă. În 6 ani de activitate, Fundația a finanțat zeci de proiecte, fiind un broker real al energiilor umane și financiare ale comunității locale. Prin programe precum Științescu Galați sau Semimaraton Galați, fundația construiește un mecanism atractiv prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.


Înscrie un proiect la Științescu Galați 3.2 – 78.000 lei disponibili
TEHNOLOGIA IMPRIMĂRII 3D EXPLICATĂ PE LIMBA ELEVILOR DE GIMNAZIU ȘI LICEU