Înscrie un proiect la Științescu Galați 3.2 – 78.000 lei disponibili
februarie 16, 2023

Fondul Știinţescu este un program de finanţare pentru iniţiative educaţionale non-formale care susțin și încurajează elevii și tinerii cu vârste între 6 – 18 ani să-și cultive creativ pasiunea pentru știinţă, tehnologie, inginerie, artă și matematică (STEAM) printr-o varietate de proiecte care abordează domenii conexe precum sănătatea și mediul. Știinţescu sprijină proiecte educaţionale, atât în mediul formal cât și în afara școlii, care vizează accesul la educație și creșterea interesului elevilor pentru științe într-un mod practic, prin experimente și prin implicarea activă a acestora.Fiecare Program Știinţescu este realizat de către Fundația Comunitară împreună cu partenerii și donatorii locali, iar sumele atrase din comunitate sunt dublate de către Romanian American Foundation.

Fundația Comunitară Galați a implementat ediții ale programului, finanțând peste 20 de proiecte în județul Galați, ajungând la mai mult de 2900 de copii, beneficiari direcți ai fondului prin proiecte finanțate cu un total de 175.375 lei sub formă de granturi acordate ONG-urilor și grupurilor de inițiativă locale.

Ediția a treia a pornit la sfârșitul anului 2021, finanțând 3 inițiative ale unor echipe de proiect din ediția adoua a Științescu Galați, acestea reușind și ele să atragă fonduri din comunitate, sume care au fost ulterior dublate de RAF.

În prezent, desfășurăm ediția 3.2 a Fondului Științescu care este finanțată de către companiile Criomec,
Alewijnse, Den Breejen.

Bugetul total de finanțare pentru acest call de proiecte este în valoare de 78.000 lei.

Atât pandemia, cât și potențialul pe care l-am descoperit în inițiatorii din Științescu 2.0 ne-au relevat designul noii ediții. Din punct de vedere al contextului global este clar că digitalizarea a făcut un salt uriaș în viața de zi cu zi, iar tehnologia avansează într-un ritm în care educația formală, din păcate pentru
România, nu apucă să țină pasul. Am înțeles că există și un alt fel de pandemie, una tăcută și totuși atât de prezentă în viețile noastre, ale cărei efecte le simțim astăzi, dar le vor simți tot mai puternic copiii noștri: schimbările climatice. Acestea nu sunt doar un subiect de discuție în Consiliul European, poluarea o găsim
în mai tot ceea ce consumăm (aer, apă, alimente). Comisia Europeană a adoptat Pactul verde, un angajament la nivel european, de a reduce emisiile, de a încuraja economia verde, circulară, energiile regenerabile verzi, mobilitate smart, sustenabilă și un plan verde de revenire în urma pandemiei și nu numai. Fondul Științescu Galați a avut proiecte de machetare a unor părți din oraș cu tehnologii smart, verzi, prin care copiii au construit o eoliană, au descoperit universul cu extraordinarele beneficii asupra biodiversității și sănătății umane aduse de albine și produsele apicole și au deschis noi orizonturi STEAM în sate și comune din Județul Galați, la care copiii nici nu visau. Toate aceste componente ne-au clarificat direcția către care să ducem noua ediție: finanțarea unor proiecte care să încurajeze pactul verde și să readucem în același timp, o tematică interesantă, distractivă în Galați, care să reunească pasionații de proiecte do-it-yourself,de electronică, mecanică și energii regenerabile prin construcția unor karturi electrice. Am descoperit o istorie cu mult potențial în oraș, am stat de vorbă cu reprezentanți ai Liceului Auto, a Universității Dunărea de Jos Galați, foști piloți de karting și pasionați de automobilism, potențiali investitori care au rezonat puternic cu această tematică și credem că astfel vom putea reaprinde scânteia ingineriei în orașul industrial cât și pentru domeniul kartingului.

CINE POATE APLICA?

  • ONG-uri: fundații și asociații
  • Grupuri de inițiativă

CUM POȚI APLICA?

Descarcă, completează și trimite prin e-mail la adresa monica@fundatiacomunitaragalati.ro următoarelor documente:

a. Anexa 1 – Bugetul și Planul activităților
b. Anexa 2 – CV-urile echipei de implementare
c. Dacă este cazul: contract de parteneriat instituțional sau drept de administrare pentru spații
în care se desfășoară activitățile.

Fiecare inițiator (ONG sau grup de inițiativă) poate înscrie în concursul de proiecte Științescu Galați 3.2 până la 2 aplicații complete, dar doar o singură aplicație va fi finanțată per aplicant. Aplicațiile pot fi pentru Științescu Galați Karting și/sau Științescu Galați Clasic, păstrând regula finanțării celei mai bune propuneri,la decizia juriului.

Toate anexele vor fi trimise pe adresa monica@fundatiacomunitaragalati.ro până la data limită de depunere a aplicațiilor, adică până pe 5 martie 2023, ora 23:59

De asemenea, dacă ai și alte informații pe care dorești să le transmiți (de exemplu: descrierea detaliată a experienței tale și a colegilor din echipa de proiect în domeniul educației STE@M sau alte precizări suplimentare cu privire la desfășurarea activităților pe care le-ai planificat în proiect etc.), iar Anexele sunt limitative, te rugăm să adaugi și o anexă cu alte observații pe care o trimiți la aceeași adresă de e-mail.

Nota bene! În termen de maximum 48 de ore vei primi un e-mail de confirmare a înregistrării formularelor completate. În cazul neprimirii acestui e-mail, te rugăm să ne contactezi la telefon 0745.089.060 deoarece este posibil ca e-mailul tău să nu fi ajuns la noi.

CALENDARUL PROCESULUI DE SELECȚIE ȘI IMPLEMENTARE

Fundația Comunitară Galați finanțează educația non-formală cu peste 20.000 de lei
TEHNOLOGIA IMPRIMĂRII 3D EXPLICATĂ PE LIMBA ELEVILOR DE GIMNAZIU ȘI LICEU