Natura în laborator

decembrie 21, 2020

Proiectul Cu Natura în laborator

 

De ce?

Iubim copii, trăim printre ei, crestem cu ei, prin tot ceea ce facem ne dorim sa le hranim setea innascuta de cunoaștere și încercam sa îi ajutam sa creasca dezvoltand abilitatile necesare în viața.

Scopul nostru este stimularea curiozității și a interesului copiilor pentru experimente, cercetare, investigare.

 

Cum?

Am început proiectul cu 7 ateliere științifice, prin care am adus concepte complexe la nivelul de înțelegere al copiilor de 6-8 ani: circuitul apei in natura, cum se evapora apa, ce este flotabilitatea, densitatea lichidelor, stări de agregare, molecule si atomi.

Practic ne-am jucat cu apa și am observat cum se evapora aceasta. am făcut o prajitura și am descoperit care sunt produsele care se dizolvă și care nu, am experimentat cu magneti si nu numai.

Copiii au lansat ipoteze și apoi le-au testat, atat pe stația de învățare în cadrul lecțiilor teoretice , cat si după în cadrul activităților de grup/de acasă.

Am încurajat exprimarea opiniilor si prezentarea rezultatelor. Copiii au avut ocazia de a prezenta online și offline în fața grupului lucrările realizate sau rezultatele experimentelor.

Situația mondiala actuala ne-a forțat si pe noi sa ne adaptăm noilor condiții în pas cu copiii. Inspirați de Științescu de acasa si din dorința de a îmbogăți experiența copiilor, pe langa ateliere virtuale am conceput „Kit-uri de activități pentru acasă.” Și astfel am invitat copiii sa experimenteze singuri și apoi sa ne prezinte rezultatele obținute.

Asociația: Asociația Centrul Educational Beekids

Echipa: 6

Beneficiari: 50 de copii

Finanțare: 13.388 lei

Web: https://www.facebook.com/naturainlaborator