Ghidul aplicantului
March 23, 2017

Ce căutăm?

Căutăm proiecte creative, inovative, interdisciplinare și prin care pasiunea pentru educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică) să devină „contagioasă”. Proiecte prin care elevii să se implice activ, să înțeleagă modul în care științele exacte au aplicare în viața lor de fiecare zi.

 

Încurajăm învățarea care se produce natural, care pleacă de la practică și joacă, către teorie, și care formează abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim.   Credem că educația nu se restrânge doar la instituțiile educaționale clasice (școli, licee, universități), ci trebuie să fie o preocupare a întregii comunități. Oricine e pasionat de STEAM poate deveni un educator, finanțat de Științescu.

 

Fundația Comunitară Galați oferă granturi (finanțări nerambursabile) aplicanților Științescu. În afară de finanțare, oferim celor care derulează proiecte, instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Membrii echipei FCG oferă suport aplicanților pentru comunicare și management de proiect, atât în faza de pregătire a proiectelor, cât și în perioada de implementare.

 

Fondul disponibil în prima ediție Științescu a fost de 78.958 RON din care s-au finanțat 9 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de aplicanți.

 

Ce cheltuieli acoperim ?

  • Achiziții de echipamente, tehnologii, instrumente, material didactic
  • Achiziții de licențe software și servicii educaționale online
  • Consumabile: hârtie, toner, flipchart
  • Producție de materiale didactice
  • Multiplicare și distribuire de materiale educaționale tipărite
  • Cheltuieli de cazare, transport, masă
  • Cheltuieli legate de evenimente
  • Cheltuieli legate de curier
  • Cheltuieli de comunicare și promovare: design, foto, site, blog, etc.

Cheltuielile pentru achiziția de echipamente, tehnologii și materiale didactice pentru dotarea

laboratoarelor, bibliotecilor sau a altor spații educaționale, sunt eligibile numai dacă proiectul include o componentă principală educațională bazată pe implicarea activă a elevilor.

 

Te invităm să rămâi în contact și să ne urmărești pe Facebook. În curând revenim cu detalii despre procesul de selecție și ghidul aplicantului.

Formular înscriere