22 Iunie
Lansare înscriere proiecte pentru ediția Științescu 2017

Fundația Comunitară Galați (FCG) lansează joi, 22 iunie, orele 11:00, la Centrul SMART programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani. Vor participa la acest eveniment pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor și ai autorităților publice. Ghidul de finanțare care va fi prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații. Bugetul programului “Științescu” este de 84.000 de lei. Vor primi finanțare cu sume cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei proiecte depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, din pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernemantale.

Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei FCG vor oferi celor care vor să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor. “Științescu” este implementat în Galați de Fundația Comunitară, alături de Romanian-American Foundation şi parteneri locali.

Fundația Comunitară Galați este un finanţator care identifică și promovează iniţiative şi proiecte ale comunităţii gălățene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice -contribuind astfel la dezvoltarea comunității locale.

23 iunie – 15 iulie
Trimitere scrisoare de intenție
Scrisorile de intenție care detaliază ideea proiectului se depun până în data de  15.07.2017 și se vor trimite pe adresa info@fundatiacomunitaragalati.ro.  
23 iunie - 30 Septembrie
Consultări cu echipele de proiect
Odată cu lansarea Fondului Ştiinţescu ne dorim să creăm mai mult decât doar un fond de finanţare - vrem să aducem împreună o comunitate de oameni pasionaţi de STEM şi educaţie care să construiască proiecte care să crească următoarele generaţii de inovatori. În perioada dintre evenimentul de lansare și termenul limită pentru depunerea proiectelor (15 iulie 2017), echipa Fundaţiei Comunitare Galați, alături de mentorii programului (specialişti în diferite arii STEM, project management, comunicare, pedagogie etc), va organiza consultări cu organizațiile, profesorii și echipele care vor să depună aplicații. În acest fel vrem să ajutăm aplicanţii, mai ales pe cei care au mai puţină experienţă cu astfel de programe de finanţare, să propună proiecte cât mai interesante, cât mai inovative şi mai ales fezabile. Vom sta împreună la discuţii, vă vom explica orice nelămurire legată de procesul de aplicare şi vă vom pune în legătură cu oameni resursă şi spaţii unde se pot desfăşura activităţile din cadrul proiectelor. Pe scurt vă vom ajuta să ajungeţi mai repede de la stadiul de idee la un proiect educaţional care să facă copiii sau tinerii să iubească mai mult ştiinţele. Pentru a programa o astfel de consultare, vă rugăm să o contactaţi în prealabil pe colega noastră Amalia Ene, la tel. 0740208269. Vă aşteptăm!
30 Septembrie, ora 23.59 PM
Termenul limită pentru depunerea proiectelor
Termenul limită de depunere a proiectelor: 15.10.2017 ora 23.59.
15 Octombrie - 14 Noiembrie
Selecția proiectelor
Selecția proiectelor se va face în două faze. În prima fază, echipa Fundației Comunitare Galați va evalua eligibilitatea proiectelor, pe baza criteriilor prezentate în Ghidul de Finanțare pe care îl găsiți aici. Proiectele eligibile vor intra în a doua fază a evaluării, care va fi făcută de comitetul de selecție pe baza unei grile de evaluare. Fiecare proiect va fi punctat pe baza criteriilor de evaluare prezentate în Ghidul de Finanțare.
16 - 20 Noiembrie
Semnarea contractelor de finanțare
Contractele de finanțare vor fi semnate după ce juriul va declara proiectele finale finanțate pentru ediția 2017.
21 nov. 2017 - 01 iunie 2018
Sesiuni de instruire cu echipele proiectelor selectate
Echipa Fundaţiei Comunitare Galați, alături de mentorii programului (specialişti în diferite arii STEM, project management, comunicare, pedagogie, etc.), va organiza sesiuni de instruire cu echipele selectate. În acest fel vrem să sprijinim cât de mult putem aplicanţii, mai ales pe cei care au mai puţină experienţă cu astfel de programe de finanţare.
21 nov. 2017 - 01 iunie 2018
Implementarea proiectelor
Implementarea proiectelor are loc după semnarea contractelor de finanțare iar perioada de desfășurare se încadrează până la data de 30 august 2018.
15 iunie 2018
Termenul limită maxim pentru depunerea rapoartelor
Depunerea rapoartelor pentru proiectele implementate are loc în perioada 1-14 septembrie 2018.

Ce căutăm ?

Căutăm proiecte creative, inovative și prin care pasiunea voastră pentru educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) să devină „contagioasă”. Proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat marile „descoperiri” științifice ale oamenilor și ce pot să ne aducă beneficiile tehnologiilor moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim.

 

Ce cheltuieli acoperim ?

-achiziții de echipamente, tehnologii, instrumente, material didactic
-achiziții de licențe software și servicii educaționale online
-consumabile: hârtie, toner, flipchart
-producție de materiale didactice
-multiplicare și distribuire de materiale educaționale tipărite
-cheltuieli de cazare, transport, masă
-cheltuieli legate de evenimente
-cheltuieli legate de curier
-cheltuieli de comunicare și promovare: design, foto, site, blog, etc.

Cheltuielile pentru achiziția de echipamente, tehnologii şi materiale didactice pentru dotarea
laboratoarelor, bibliotecilor sau a altor spaţii educaţionale sunt eligibile numai dacă proiectul include o
componentă principală educațională bazată pe implicarea activă a elevilor.

Ghidul complet al aplicantului

Formularul de înscriere se găsește aici.