DESPRE PROGRAM

Fondul Științescu este dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American FoundationȘtiințescu Galați este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani din județul Galați.

Prin acest program urmărim să-i ajutăm pe elevi să descopere că științele exacte sunt interesante și atractive. Dorim să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate la școală în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă zi de zi.
Așteptăm proiecte creative, inovative și prin care pasiunea voastră pentru educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) să devină „contagioasă”. Proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat marile „descoperiri” științifice ale oamenilor și ce pot să ne aducă beneficiile tehnologiilor moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim.

Considerăm că toate acestea contribuie, pe termen lung, la stimularea tinerilor din județul Galați pentru alegerea unei cariere în domeniile STEM.
Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe din țară: București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Tg-Mureș, Bacău, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului prin competiții similare de proiecte gestionate de fundațiile comunitare locale.